Люба відкриває новий кулінарний фронт або Чим можна покалічити русню?
Я вибираю життя!
Саме під цим гаслом я вирішила написати сьогоднішній пост. Перший місяць війни я збирала себе докупи, другий намагалась хоч якось робити повсякденні речі й доглядати за собою. Я постійно думала і продовжую думати, що роблю для України не достатньо. Лише декілька днів тому я змогла щиро посміхнутись та посміятись. І навіть деякий час не думала про війну. А потім я провела в Інстаграмі невеличке опитування, яке показало, що мої вірні фанати на місці і чекають новий пост про пригоди на кухні. Тому сьогодні я вирішила трохи покращити усім настрій і розповісти про мої перемоги та поразки на кулінарному фронті.
Кокосову стружку потрібно змішати зі згущонкою, сформувати кульки і випікати в духовці поки печиво не підрум'яниться. В кого є діти - дуже рекомендую.
Але слід врахувати, що в масі будуть руки, ноги, пів кухні і котячий хвіст, який мелькав мені під носом протягом всього процесу готування.
Якщо порівняти найкращого кота у світі та мого тимчасового квартиранта, який на цей момент проживає в мене вдома - це просто небо і земля. Чорний кіт Моллі (думали, що то дівчинка) - це таке навіжене котисько, якого світ не бачив. За 2 місяці, що він в мене прожив, він знищив кілька фіалок, подер фіранку, подер мої ноги, руки, коврик і пару лахів. Облазив всі столи, побував на кухонній плиті, побавився з водою в унітазі, знищив шпалери в коридорі і зжер половину моєї зарплати. Неймовірний кіт. Якщо вам раптом не вистачає адреналіну і ви хочете стрибати по хаті як гірський козел, а не нормально ходити - можу здати в оренду.
Мої тато й мама також мають квартирантів - двох пані з Харкова. Якось вони притащили цілу торбу моркви і мама не знала, що з нею робити. Наслідок - я знайшла дуже смачний і доступний рецепт морквяного кексу. До речі, я тепер шукаю і переглядаю рецепти в Youtube ЛИШЕ українською мовою! І з попереднього досвіду скажу, що всі страви ЗАВЖДИ виходять, на відміну від рецептів москальських Машеньок та Наташеньок. Які російські баби хворі на голову - ми вже побачили. На жаль, фото морквяного кексу не збереглось - він зник з тарілок надто швидко. Це, до речі, була моя перша випічка під час війни. І під барабанний дріб рецепт кексу був записаний в спеціальний зошит. Ручкою!!!
І ще один простий та смачний рецепт від Клопотенка - пиріг з вишнями. Відразу скажу, що це просто бомба-ракета. Не та шо на голову, а інша. Поєднання вишень та горіхів - це неймовірний смак. Всім рекомендую приготувати. Мені він вийшов з першого разу і відтоді я пекла його разів п'ять. Дуууже смачно, ням-ням.
А на Великдень я знову пекла п'яну вишню. Мої перші спроби тут і тут. Вишні - то любоффф.
А тепер про невдачі. Лілія Цвіт виклала новий рецепт пирога з зеленню. Ну і я, як вірна фанатка, відразу побігла випробовувати свої сили. Дешево, легко і мінімум складників - все як я люблю. Спочатку все йшло як потрібно. Тісто вдалось, начинка із зелені та яєць взагалі елементарна. Все гарненько виклала в форму і запхала в духовку.
Через 20 хвилин згадала, що забула посипати кунжутом. Відкривати духовку не хочу - а як тісто не підніметься? Посиплю коли вже буде на стадії готовності - наївна душа. Коню понятно, що кунжут просто не буде триматись. Коню понятно, але мені ні. Тісто піднялась, перевіряю його шпажкою і паралельно посипаю кунжутом. Шпажка не дуже суха, відправляю пиріг ще на 10 хвилин. Коли коню вже стало зрозуміло, що пиріг потрібно витягати, я його залишаються ще на 5 хвилин. Ну що ж. Куштую...
Святі макарони! Я ж забула додати сіль. Смаку нуль, адже і тісто, і начинка абсолютно несолені! Та й сам пиріг явно перепечений. МЧ звісно сказав, що смачно, хоча я перед тим віддирала той пиріг з форми пів години. Шойгу тобі в печінку! На наступний день пиріг із зеленню в купі з кокосовим печивом можна сміло використовувати у якості снарядів в бік орків - такий твердий. Хоча те, що для нас українців несмачно, для москалів - райська амброзія. Хай подавляться українським хлібом.
До речі, майже весь текст писала в підвалі церкви під час повітряної тривоги. Я за все своє життя стільки часу в церкві не провела, як за ці останні місяці. Але критичне мислення досі зі мною.
Після зими завжди приходить весна. Окупанти покинуть нашу країну і будуть гнити в своєму болоті, а ми відбудуємо дружню, мирну та багату Україну. Віримо в ЗСУ. І поки вони щодня смажать русню, ми мусимо підтримувати їх тут, в тилу. І також дбати про себе: посміхатись, купувати гарні речі, їсти смачну їжу і читати мої пости. Разом до перемоги!
Дата: 05.05.2022
Прочитати про мої інші пригоди на кухні можна тут
Коментарі
Дописати коментар