Музей "Україна в мініатюрі"

Ось уже майже два місяці минуло відколи ми з МЧ (моїм чоловіком) відвідували Київ. Ми гуляли центром міста, блукали стежками парку Феофанія, милувалися рибками в океанаріумі "Морська казка". А сьогодні, на завершення, я хочу розповісти про ще одне цікаве місце - музей "Україна в мініатюрі".


Знаходиться музей в гідропарку. З океанаріуму добиратись було дуже легко - це наступна станція після Дарниці - станція Гідропарк. Одразу ж біля станції ми бачимо декілька генделиків, будки з хот-догами та магазини. Значить, йдемо правильно. Потім шлях виводить нас до річки. Спостерігаємо за людьми, які тут відпочивають, але їх не багато. Незнаю чи тут взагалі безпечно купатись... Я б не ризикувала.


Дорога до музею не найкраща, усе завалене будматеріалами та сміттям, заросле бур'янами.


 А ось і він - музей. Як мені відомо, раніше була інша назва - "Київ в мініатюрі". І дійсно, більшість архітектурних споруд, що тут демонструються, знаходяться в Києві. На вході нас зустрічає веселий дід, який продає квитки (по 25 гривень). Питає чи ми з України. Ну звісно... З таким галицьким акцентом балакають тільки в Зімбабве. Розповідає нам про експозицію, з якогось дива згадує день народження Леніна і відправляє нас на всі чотири сторони. Ну що ж... Екскурсія почалась. Відкрився музей у 2006 році. Спочатку тут було лише 50 макетів. Щоб їх створити знадобилось майже 4 роки. З часом кількість макетів збільшувалась, також з'явились перші "мешканці" та машини. Сьогодні тут можна побачити палаци окупованого Криму, Чернівецьий університет, замки Західної України і т.д.                                                   
Андріївська церква
Монумент Незалежності

На сьогодні тут працюють 15 майстрів, які доглядають та реставрують макети. Самі макети зроблені з стійкого матеріалу, якому не страшні дощі та грози. 
Маріїнський палац
Пам'ятник Михайлу
Грушевському
Київський міський будинок вчителя

Мене вразив макет вулиці Хрещатик та майдану Незалежності. Дійсно грандіозна робота. Маленькі люди та машинки сновигають туди-сюди.


 Майдан Незалежності ще до реконструкції.



Бродимо заплутаними стежками і стараємось нічого не пропустити. Це ось дитячий ляльковий театр. Я навіть не підозрювала, що майже в центрі Києва знаходиться така красива будівля.




Будинок з химерами

Та моя задоволена і трохи перекошена пика і фігура (?) на фоні Нацбанку України...

І щоб не втомлювати своїх читачів, я просто залишу тут декілька найкращих фото.

Воронцовський палац
?
Лівадійський палац
Оце чудо - наші Карпати, хоча без підпису це важко зрозуміти... 

А ми продовжуємо далі нашу екскурсію. Це у нас Львівська ратуша та собор Святого Юра 


А далі - Чернівецький університет. МЧ відразу ж захотілось їхати в Чернівці.

З Чернівців ми потрапляємо в Одесу, де живе одна хороша людина, яка систематично запрошує в гості, а я все не їду ) 

А ось ці макети - це подарунок музею з Іноденезії. Ми з МЧ, два лосі, довго думали де в нас знаходяться такі споруди, аж поки не побачили підпис.  







З Іноднезії ми знову потрапляємо в Одесу. 

А це Тернопільщина - Почаїв. 


 Ой мамцю! То ж лише половина! Ми хочемо їсти, але лавочок на жаль тут немає - лише дві при вході. Прийдеться терпіти голод і гуляти далі.

Донбас арена
Ластівчине гніздо
Пантелеймонівський собор
ЧАЕС
Дніпро
Костел Святого Миколая
Греко-католицька церква Києва
Києво-Печерська лавра
Золоті ворота
Невідома мені мечеть)
 Ось і все. Прогулянка закінчилась. У нас попереду поїдання яєць та канапок, які нам дала з собою дорога родина, та дорога додому - в Тернопіль. До речі Гідропарк в Києві досить страшненький і, як на мене, не дуже безпечний. Ми сіли на пеньочок, швиденько пообідали і дали на каблук. Але все це дрібниці.
Три дні в Києві промайнули за одну мить. Зробити їх такими чудовими допомогли наші друзі. Що може бути кращим за хорошу компанію і тацю канапок з пивом? :)


Дата: 23 квітня 2018

Ставте плюсики та пишіть коментарі. А про інші мої подорожі чарівною Україною читаємо тут



Коментарі

Популярні публікації