Танцювальна скринька

1 червня 2017 року відбувся звітний концерт нашої танцювальної школи-студії "Перлина" Тетяни Пристаєцької. Я вирішила зробити невеличкий звіт з концерту. Переглянути відео можна за посиланням, що знаходиться під фото. Ось така от вийшла реклама нашої школи. Читаємо, клацаємо на посилання та насолоджуємось. І наперед дякую за вподобайки.

Текст Тетяни Пристаєцької

У цьому світі, все таємничим чином взаємопов`язане, все щось означає… Одного разу, я побачила мою танцювальну студію «Перлину», як срібну скриньку, прикрашену справжніми перлинами, а кожного учня студії, як сховану в ній дорогоцінну прикрасу… Коли я подумки відкрила цю скриньку, то перше, що привернуло мою увагу, були прикраси з чистого золота. Вони випромінювали енергію, і дарували відчуття радості земного життя…


Поряд із золотими прикрасами, я побачила самоцвіти, у красивих різноманітних оправах і зрозуміла, у чому їх схожість з танцями… Танцювальні рухи – це природні рухи тіла, перетворені у прекрасні чуттєві форми: яскраві, виразні, випромінюючі світло душі… Так само, праця ювелірних справ майстра, непримітний камінець перетворює у прекрасний сяючий самоцвіт. Танцівник же сам себе перетворює у твір мистецтва, тільки він тут – і камінь, і ювелір, і його оправа одночасно! 



І, звичайно, у нашій скриньці багато перлин! Вони досконалі, чисті і дуже жіночні, адже народжує їх сама ніжна і м`яка стихія – вода. Якщо бути уважним, то можна помітити, що манера арабського танцю повністю відповідає плавним рухам води, у найрізноманітніших її проявах… Жінка у східному танці розкривається у всій її таємничій красі, так само, як перлина зачаровує ніжними переливами перламутру. 



Є в нашій скарбничці і нитка намистин із сонячного прозорого янтаря, в якому можна роздивитися різноманітні причудливі вкраплення. Це фонтан життєвої енергії, веселості та грайливості… все те, що притаманне дитячому джазовому танцю.



Роздивляюся прикрасу з чорною перлиною… Рідкісний дар підводного царства, сховавший в собі його таємниці. Чи зможу я їх розгадати? Чи можливо розгадати природу жіночої душі? Під променями сонячного світла, чорна перлина раптом заграла усіма кольорами веселки… Так арабська музика і танець можуть проявити багацтво усіх відтінків жіночої краси… 


Із захопленням виймаю зі скриньки золоті прикраси з вогняними опалами. Ці яскраві оранжеві каплі ваблять м`якою різнокольоровою грою світла, та своїм гарячим дотиком… Саме таким я бачу арабський танець беледі: поєднання красивої яскравої форми та вишуканого кокетства.



Танцівники фламенко – це, безумовно, прикраси з рубінами. Адже цей танець – про наш внутрішній вогонь, оживший вулкан енергії, схованої в глибинах душі. Фламенко пробуджує до життя ці застиглі краплі вогню. Кожен новий рух танцівниці, все більше оголює її серце, так само, як ювелір відкриває нову і нову грань каменю. О, його краса велика і небезпечна! Вона спалює усі перешкоди на шляху до досконалості!



Я не знаю іншого танцю, котрий міг би так сильно виразити красу і енергію чорного діаманту, як строгий танець андалузьких циган, відомий також, як мистецтво спалення темного… Він, як магніт, притягує своєю потужною енергією, запрошуючи заглянути у невідоме. Найтвердіший у світі камінь дарує безстрашність і впевненість у своїх силах. І я знаю, як музика і танець фламенко можуть наповнювати мене сміливістю зустрітися очі в очі з моєю тінню…



Ніжний фіолетовий аметист не лише божественно красивий, він пробуджує і підносить людину, нагадує їй про крила і дарує бажання польоту. А у вільному танці, довірившись своїм відчуттям і прекрасній музиці, мі можемо злетіти над землею на крилах своєї фантазії.



Зустрічаються у природі камені, що поєднують в собі різні кольори, так само як і людина є неоднозначною. Виймаю зі скриньки незвичайний чорно-білий самоцвіт… Я не знаю, як він називається. І не можу зрозуміти, якого кольору у ньому більше... Зате я знаю, як танець довжиною у 3 хвилини, може відтворити весь життєвий шлях однієї душі, в процесі формування якої переміг білий колір!



Танцювальні рухи – це оправа для наших дорогоцінних думок і почуттів. Естетичність танцювальних поз і рухів виражає красу нашого внутрішнього світу, так само, як майстерно створена оправа підкреслює красу і дорогоцінність каменю… А від натхнення майстра ювелірна прикраса оживає, як танець народжується під звуки музики! 



Краса синього сапфіру – це космічна краса. Краса зоряного неба і невидимих зоряних світів. Подібним йому є індійський танець, який запрошує нас поринути в цей космічний океан і побачити танець планет…" Ми запросили в гості прикрасити наш концерт школу індійського танцю Еліни Абакарової "Амріта"!



І остання прикраса, яку я виймаю сьогодні з нашої танцювальної скриньки – це багате етнічне кольє з малахітами. Воно символізує почуття дружби і любові до людей. Цей красивий зелений камінь має силу відкривати наші серця один одному і гармонізувати простір навколо себе… Танцівниці «Перлини» теж створюють такий простір, коли танцюють танець трайбл…




Сайт школи http://www.perlinadance.inf.ua/title-u.html 





Коментарі

Популярні публікації