Як Люба пекла горіховий торт
Якщо ви раптом надієтесь, що сьогодні прочитаєте про чергове моє фіаско - то ви помилились. Сьогодні я готую горіховий торт з кремом капучино. І він вийшов дуже смачний (і недорогий). Але звісно, що без пригод не обійшлось. Поїхали!
Спочатку потрібно приготувати тісто на коржі. Тут все стандартно — збити білки з цукром, додати жовтки, борошно і на останок подрібнені горіхи. Процедура пройшла успішно - тісто вийшло прекрасне. Містер Міксер - мій найкращий друг, бо вимішувати тісто руками я не вмію і не люблю. Тому якщо вареники я ще можу приготувати двічі на рік, то з пиріжками на дріжджах у мене особлива любов. Зазвичай вони скроплені моїми сльозами.І поки корж випікається я займусь кремом. Крем тут заварний. Для нього мені потрібен білий шоколад, якого в магазинах і з вогнем не знайдеш. Він або має горішки, або родзинки, або пористий. Беру пористий, бо іншого немає. Також мені треба купити ванільний пудинг. Я обходила двісті магазинів, поки не знайшла той пудинг в магазині біля дому.
Готую крем. До молока треба додати цукор, шоколад і капучино. Коли маса закипіла, додаю пудинг, розчинений в молоці, і варю до загустіння.
Раптом згадую, що мені треба вийняти масло з морозилки. От пруська мантелепа, це ж воно як каменюка і розмерзатися буде до другого пришестя. Ну ніц не зробиш. Коли маса трохи пом'якшала я, ризикуючи життям і здоров'ям свого міксера, намагаюсь розбити масло. Звісно, що масло розлітається по всій кухні, але місія загалом пройшла успішно. Тепер до масла треба додати заварний крем. Він ще не повністю охолонув, але я завжди була жінка дуже нетерпляча і не звертаю на це увагу. А варто було б...
Раптом згадую, що мені треба вийняти масло з морозилки. От пруська мантелепа, це ж воно як каменюка і розмерзатися буде до другого пришестя. Ну ніц не зробиш. Коли маса трохи пом'якшала я, ризикуючи життям і здоров'ям свого міксера, намагаюсь розбити масло. Звісно, що масло розлітається по всій кухні, але місія загалом пройшла успішно. Тепер до масла треба додати заварний крем. Він ще не повністю охолонув, але я завжди була жінка дуже нетерпляча і не звертаю на це увагу. А варто було б...
І поки я чаклую над кремом, помилуйтесь прекрасним горіховим коржем. По рецепту їх мало бути два, меншого діаметру. Але я ніколи не любила ускладнювати собі життя. Тому вальнула все тісто в одну форму. Має бути чотири шари, а буде два — і доста.
А поки ви милувались коржем, я вкотре матюкаю себе за свій нетерплячий норов. Ще теплий заварний крем розтоплює масло і вся моя чудесна маса розтікається на всі чотири сторони. Хіба не халепа? У тій моїй голові точно горобці цвірінькають. Крем мав бути густий та пишний, а вийшов... Ну ви зрозуміли.
А поки ви милувались коржем, я вкотре матюкаю себе за свій нетерплячий норов. Ще теплий заварний крем розтоплює масло і вся моя чудесна маса розтікається на всі чотири сторони. Хіба не халепа? У тій моїй голові точно горобці цвірінькають. Крем мав бути густий та пишний, а вийшов... Ну ви зрозуміли.
Але час збирати торт. Окрім нетерплячки і горобців в голові, я ще людина вперта. І жодні рідкі креми мене не зупинять. На розрізаний корж починаю наносити крем. Ну не дуже він і розтікається. Мазюкаю торт з усіх сторін і посипаю подрібненими горішками. Ну хіба цей торт не чудесний?
Готувала я торт на день народження мами. Тому сфотографувати його в розрізі змогла, коли вже добра половина була в животах дорогої родини.
Торт дуже смачний і не надто солодкий. Крем на щастя тримався купи, а смак вийшов досить цікавий. Рецепт ось тут.
Торт дуже смачний і не надто солодкий. Крем на щастя тримався купи, а смак вийшов досить цікавий. Рецепт ось тут.
Звісно, що торт довго не прожив і вже на другий день залишились тільки крихти. Але я обов'язково спечу ще!
Дата: 23 жовтня 2024
Тут читаємо про інші мої кулінарні подвиги
Коментарі
Дописати коментар