Як Люба готувала торт
Вперше я приготувала торт у 12-річному віці, коли була зеленим дівчиськом у велетенських окулярах. Тоді ще всі думали, що з мене будуть люди... У плані кулінарії звісно. Я готувала торт "Празький". Сама пекла коржі і робила крем. Звичайно з допомогою мами. Мій шедевр вийшов трохи розлізлий, але їстівний. На цьому мої успіхи у кондитерському мистецтві закінчились...
Сьогодні 1 грудня 2017 року, майже через 20 років після мого першого торту, я вирішила вийти зі своєї зони комфорту і знову спробувати приготувати цей шедевр кулінарії! Мій чоловік якраз привіз з відрядження скляну форму для запікання. Але якщо ви подумали, що я буду пекти сама коржі, то ви глибоко помиляєтесь. Перша причина - я просто не хочу, а друга - наша духовка походить ще з часів Австро-Угорщини. Тому я знайшла легкий і простий рецепт торту без випічки. На youtube якась москалиця із захватом розповідає як легко та просто його готувати. І дійсно легко. Шар крему, шар печива, шар крему, шар бананів. І так далі. Але якщо з печивом та бананами я ще якось справлюсь, то з кремом проблемка. Його ж треба варити!
Ну що ж. Розпочинаємо! Для початку я відділяю білки від жовтків і кидаю їх у зелену миску. Блін. Ніколи не вміла бити ті яйця. В тої москалиці ті жовтки, як на картинці, а у мене гвадзя.
Скачу по кухні і волаю, що я зварила крем і помадку. МЧ скаче разом зі мною. Кіт дивиться на нас, як на дебілів.
Тепер беремо форму і розпочинаємо безпосередньо перекладати торт. Форма трошки завелика, але нічо. Іншої нема. МЧ ріже банани, а я бавлюсь з кремом і печеням. Виходить! Торт виходить!
Вже години через три в мене починається ломка і я пориваюсь витягти мого шоколадного з холодильника. Але мене стримує МЧ. Ще через годину я з гордо крокую на кухню під звуки маршу (які грають в моїй голові). Виймаю шоколадне щастя і спробую його порізати. Ага! Не все так просто. Крему я давала досить щедро і виколупати шматок з форми не дуже легко. Але на допомогу приходить МЧ. Спільними зусиллями ми дістаємо кусочок і куштуємо.
А моїм вірним фанатам дякую за увагу і за ваші лайки.
Дата: 1 грудня 2017
Тут читаємо про мої інші кулінарні успіхи (або провали).
Коментарі
Дописати коментар