Do widzenia, Warszawa!

Ось і наступив третій та останній день у Варшаві. Хотілося ще раз побувати у Старому місті. Тому ми прокинулись раніше і вирушили на останню прогулянку. 
Старе місто зустріло нас тишею та спокоєм. О 8 ранку людей було не густо. Місцеві бігли на роботу, а туристи ще дрихли в готелях.






Ми гуляли тими ж місцями, що й у перший день. І вони все так же зачаровували своєю красою та стародавньою архітектурою.


 



Що мені сподобалось - це те, що в цьому історичному районі крамниці дуже гармонійно вписуються в середовище. Вони майже непомітні. Тоді, коли в нашому Тернополі або сусідньому Львові, неоковирні сучасні вивіски псують усе враження. 



Барбакан ми облазили з усіх боків. Фотографувались біля кожного слупа.






Купили по магнітику, зробили ще декілька фотографій Старого міста...



.. і почимчикували Краківським передмістям. 
Пройшовши декілька метрів - зустрічаємо пам'ятник Адаму Міцкевичу.



Ідемо далі... Стоянка велосипедів. Заплативши декілька злотих, можна взяти велосипед на прокат і возитись цілий день. Потім велосипед залишаєш на стоянці у будь-якому місці. Шкода, що ми з Ксюхою дві дуринди, які за стільки років так і не навчились їздити.



Варшавська клумба!



Костел Святого Йосифа (Kościół Św. Józefa Oblubieńca). У 1825-1826 рр. Фредерік Шопен (ще будучи студентом Варшавського ліцею) грав тут на органі під час недільних служб.



 А біля церкви ось такі машинки. 




Президентський палац (Pałac Prezydencki) - одна з резиденцій президента Польщі.




Фото біля левика.




Палац Потоцьких.




Готель "Брістоль".




І, нарешті, Палац Сташіца ( Pałac Staszica). А біля нього пам'ятник Миколаю Копернику. Палац був побудований у 1820-1823рр. по замовленню польського державного діяча, вченого, філософа - Станіслава Сташіца (Stanisław Staszic). Ця будівля була передана варшавському товариству друзів науки - першій польській науковій організації. У 1830р. тут був відкритий пам'ятник Копернику. Сьогодні будівля належить Польській академії наук.




Незрозумілий куб...



Після прогулянки Краківським передмістям, у нас ще залишився час побувати на оглядовому майданчику, який знаходиться на 30 поверсі Палацу культури і науки. А це 114 метрів! Вартість квитка - 20 злотих. Сіли на ліфт - і ми на місці.
Ааааа. Якби не дротяна огорожа - нас обох би здуло. Страшенний вітер. Але незважаючи на всі перешкоди, фотографії вийшли гарні.








А це я мерзну...




Ось і все. Пора на автобус. А як багато ми ще не встигли побачити. Але я не кажу Варшаві "прощавай". Я кажу "do widzenia"!


Дата: 30.08-02.09.2013


Тут читаємо про інші пригоди Люби та Оксани Сметани у Варшаві


Коментарі

Популярні публікації