Як Люба пекла пляцок «Отаман»
Цього року Різдво мене заскочило зненацька. Або правильніше сказати: "підкралось непомітно, як той сніг у грудні". Я й опам'ятатись не встигла, а вже треба пекти якийсь пляцок. Але я ніколи не страждала на хворобу "скупися на всю зарплату, проведи 5 днів на кухні, а потім обжирайся місяць зіпсованим м'ясом". Як жінка сучасна, зробила два салати й на тому квітка. Але пляцок - то інше, то святе. Пляцки я люблю готувати, а ще більше люблю їсти та поправлятись. І якщо чесно, справжній галицький пляцок, я ніколи не пекла, все якісь торти, пироги, кекси та інші заморські наїдки. Тому розпочинаємо!
Як ви вже зрозуміли з фото вище, пляцок мені вдався. Але без сліз, пригод та матюків не обійшлось. Спочатку треба зробити коржі. Розмішую сухі інгредієнти, додаю яйця, кефір і все гарненько збиваю. Опля-картопля, пироги, будем жарити шкварки! Маса готова.Наступного дня, з самого ранку берусь до кремів. Один з них кокосовий. Вариться на молоці з манкою. Тут уже без проблем, замішую то всьо щастя і залишаю вистигати.
Інший крем — це мрія кожного солодкоїжки. Збиваю масло зі згущенкою, додаю перетерте печиво і смажений арахіс. Дивуюсь як це я поки готувала, не зжерла половину того крему. Оце пишу і аж слинка тече. Ну і як з такими рецептами можна схуднути? Я вже і так в свої улюблені штани не влажу.
Обтинаю трохи ті нерівні краї, щоб пляцок мав хоча б трошки презентабельний вигляд. Ну і звісно я була б не я, якби не зіпсувала глазур. Мені було ліньки ставити парову баню, тому вирішую розтопити шоколад просто в мисочці. Якась частина мого мозку посилає сигнал SOS, оскільки пам'ятає інформацію, що до шоколаду не можна додавати води. Інша частина мого мозку сигнал вперто ігнорує і таки вливає воду, бо шоколад загустий. Звісно маса згорнулась, хіба могло бути інакше? Походу МЧ вже десь ховається під ліжком, бо я його взагалі не чую. На щастя в мене ще є шоколад, тому цього разу не лінуюсь та розігріваю парову баню. Змішую спробу номер 1 і спробу номер 2. Посипаю зверху горіхами. Ніби вийшло файненько, нє?
Скажу, що пляцок дуже смачний. Його їли ми, моє сімейство та сімейство МЧ. І ще й залишилось. Оті всі нерви, соплі, матюки таки того вартували. Хоча не знаю чи повторю я цей подвиг ще раз, бо приготування займає добіса багато часу. Але якщо ви раптом вирішите спробувати, то рецепт тут. Своїм читачам дякую, що дочитали до кінця. Залишайте лайки й коментарі, якщо вам не важко.
😍
ВідповістиВидалити