Пекельна кухня або Люба і налисники
Сьогодні чудовий день - 18
вересня. Я сплю і бачу кольорові сни про Багами, аж раптом чую ненависну мені
пісню – будильник МЧ. О мати Василева! Неділя, 6 ранку. МЧ йде на роботу.
Звісно, що ходити тихо він не вміє – гупає по хаті, як ведмідь. І так до 7.30.
Нарешті я бачу його широку спину у вікні і завалююсь спати далі.
На сьогодні у мене були
чудові плани – піти до батьків, де є інтернет. Але зливний дощ зламав їх. Тому
залишаюся дома. Що ж його робити? Я попила чаю, почитала книжку, пожурилася зі
своєї гіркої долі і раптом зрозуміла, що до мене прийшла муза. Муза до
готування страви. А вона мене дуже рідко відвідує. І от зробивши ревізію
холодильника, дійшла висновку, що я можу приготувати:
a) Чай
b) Канапку
c) Смажене або варене яйце
d) Макарони
Макарони були вчора, гречка позавчора. Не цікаво. Але ще раз склавши всі
елементи докупи, я зрозуміла, що у мене є всі інгредієнти для приготування
НАЛИСНИКІВ!
Одна хороша людина дала мені їх простий рецепт. Я правда довго думала, яка
різниця між «подсолнечним» і «растительним» маслом. І вирішила, що то один фіг.
Ось він цей рецепт…
Классические тонкие блины («Все буде смачно!») ИНГРЕДИЕНТЫ (на 20 шт.) Молоко 3-3,5% жирности — 250 мл Мука — 2-2,5 стакана Яйца — 3 шт. Сахар — 1 ст.л. Соль — 0,5 ч.л. Вода кипяченая — 250 мл Растительное масло — 50 мл СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Яйца разбиваем в миску и взбиваем венчиком до однородности. Добавляем стакан молока и сахар. Солим. Добавляем муку и стакан теплой воды. Затем добавляем подсолнечное масло. Все хорошо перемешиваем. Выпекаем на сковородке с тонкими стенками и тонким дном. Растительное масло следует наносить тонким слоем кисточкой. Тесто наливаем на сковороду от центра, а после, изменяя положение сковородки, равномерно распределяйте по всей поверхности.
Классические тонкие блины («Все буде смачно!») ИНГРЕДИЕНТЫ (на 20 шт.) Молоко 3-3,5% жирности — 250 мл Мука — 2-2,5 стакана Яйца — 3 шт. Сахар — 1 ст.л. Соль — 0,5 ч.л. Вода кипяченая — 250 мл Растительное масло — 50 мл СПОСОБ ПРИГОТОВЛЕНИЯ Яйца разбиваем в миску и взбиваем венчиком до однородности. Добавляем стакан молока и сахар. Солим. Добавляем муку и стакан теплой воды. Затем добавляем подсолнечное масло. Все хорошо перемешиваем. Выпекаем на сковородке с тонкими стенками и тонким дном. Растительное масло следует наносить тонким слоем кисточкой. Тесто наливаем на сковороду от центра, а после, изменяя положение сковородки, равномерно распределяйте по всей поверхности.
Уважно перечитавши його десять разів, я скористалась порадою моєї цьоці
Нелі, яка сказала геніальну і просту фразу (після моєї історії з сирниками):
«Перед готуванням, приготуй всі інгредієнти!». Я так і зробила. Інгредієнти
стоять і на мене дивляться, поки я вже всоте перечитую рецепт. Яйця полетіли в
миску. Склянка молока… Хм. А яка склянка? Велика, маленька чи середня? Хай буде
середня. Цукор, борошно, олія, вода. Все в миску. Все точно згідно рецепту! І
що ви думаєте? Все у мене вийшло? А дулі дві! Тісто пішло грудочками.
З сумом і сльозами на очах дивлюсь у миску. Але нічого не зробиш. Пробую
вилити ті грудочки на сковорідку. Про те, що можна було скористатись черпаком,
я здогадалась тільки що, пишучи цей пост. Виливаю тісто просто з миски і з
жахом чекаю… «Первый блин комом». А от і ні! Хоч воно і з грудочками, але тут
явно проступають обриси налисника! Йой! Воно не тільки їстівне, а навіть
смачне!
Дзвоню до МЧ поділитися своєю радістю. А далі йде все, як по маслу.
Налисники звісно не ідеально круглі, та й краї покоцані, але головне одне: «Їх можна їсти!». Будуть з мене люди. Років так через десять певно торт буду пекти.
А ось і вони, мої маленькі.
Дзвоню до МЧ поділитися своєю радістю. А далі йде все, як по маслу.
Налисники звісно не ідеально круглі, та й краї покоцані, але головне одне: «Їх можна їсти!». Будуть з мене люди. Років так через десять певно торт буду пекти.
А ось і вони, мої маленькі.
P.S. Приймаю замовлення на наступну страву (рецепт обов`язковий)))))))
Коментарі
Дописати коментар