Книги, які змінять тебе

Читаючи в перший раз гарну книгу, ми відчуваємо те ж почуття, як при знайомстві з новим другом. Хороша книга допомагає у багатьох складних випадках. Історії людей (навіть якщо вони вигадані) допомагають пережити складні часи та зміни у житті. Книга - це маленький світ, у який потрапляєш, щойно відкривши її. І ти забуваєш про все.

Книги, які допомагають пережити зміни.

Ніна Джордж. Маленька паризька книгарня.


Коли читати: коли хочеться романтики, подорожей вдвох, затишку та смачної французької їжі.
Як читати: влітку на коцику під деревом або в квартирі на м'якому дивані. Бажано з чимось смачним.

Ця книга просякнута запахом старих паризьких книгарень та смачної французької їжі. 
Жан Одинак уміє читати людські душі і дуже точно підбирає лікування у вигляді книг. Але себе зцілити він не може. Спогади про давню кохану Манон мучать його і досі. Але одного дня в компанії мільйонера Макса та двох котів він вирішує піти назустріч своєму минулому.


 Халед Хоссейні. Той, що біжить за вітром.

Коли читати: коли все в житті здається жахливим і втрачається надія.
Як читати: у компанії з носовою хусточкою.

Історія життя афганського хлопчика Аміра та його друга Хасана. Історія про жах війни та втрачене дитинство. Амір належить до місцевої аристократії, Хасан - його слуга і одночасно найкращий друг. Чи знищить їхню дружбу людська жорстокість на невігластво? Ці два хлопчики - два паперових змія, яких доля розводить у різні сторони.


 Хофман Корріна. Біла масаї.

Коли читати: дає відповідь на запитання: а чи пара він (вона) мені?
Як читати: бажано в Африці, але підійде і яблунька на городі.

Реальна історія любові швейцарської дівчини до воїна племені масаї. Покинувши все, дівчина поселяється у глиняній хижці, щоб бути поруч зі своїм коханим. Корінна провела 4 роки в кенійському селищі Чи зможе любов перемогти величезну різницю у культурах цієї чорно-білої сім'ї? 


 Джоджо Мойес. До зустрічі з тобою.

Коли читати:
 коли боїшся мріяти.
Як читати: В Парижі. А як ні - то в затишному кафе а-ля Франсе.

Луїза - проста англійська дівчина з оригінальним смаком у одязі. Вона зустрічається вже багато років зі хлопцем, працює багато років на одній і тій же роботі. Вона боїться виїхати з міста. Вона боїться змін. Аж поки не знайомиться з прикутим до інвалідного візка Віллом. Що принесе їм обом ця зустріч і як зміниться їхнє життя?


Яцек Данель. Ляля.

Коли читати: коли мучить ностальгія про дитячі роки.
Як читати: у компанії з своїм дитячим альбомом.

Старенька жінка Ляля розповідає внукові про своє життя. Клаптики її історій об'єднуються в одну, щоразу обростаючи новими подробицями. Це історія про любов і старіння, про війну та корову у вітальні. 


Брюс Камерон. Життя і мета собаки.

Коли читати: коли хочеться чогось доброго, світлого і пухнастого.
Як читати: зі своїм мохнатим другом на колінах.

У цій книзі головний герой - собака. Він має декілька імен і кожного разу проживає своє життя по-різному. Але це один і той самий пес, пес, який шукає свого єдиного господаря. Книжка чудова і останні її сторінки були мокрими від моїх сліз.


Сомерсет Моем. Місіс Креддок.

Коли читати: при внутрішньому бунті.
Як читати: у гордій самотності.

Сомерсет Моем майже незнайомий українському читачеві. А познайомитися варто!
Місіс Креддок - надзвичайно розумна жінка з багатою уявою та глибоким внутрішнім світом. Її простий і дещо примітивний чоловік не здатен оцінити її шаленого кохання до нього. І тоді її кохання починає потроху згасати. Ця книга - історія про розчарування і свободу. 


Шеріл Стрейд. Дика

Коли читати: коли збираєш себе по кусочках.
Як читати: на природі, слухаючи дзижчання комарів над вухом.

Головна героїня заплуталась у своєму житті, зіпсувала стосунки з коханим чоловіком, почала вживати наркотики. Але одного дня, вона вирішила змінитися і відправилась у небезпечну подорож довжиною в 1770 км. Чудова книжка про людську силу духу і виживання в диких умовах. Герої книги - реальні люди.


 Схожі публікації:

Афганські жінки нерідко описують різницю між чоловіками та жінками всього одним словом - свобода.



Коментарі

Популярні публікації