Барселона - це свято, драйв та море позитивних емоцій!


Вранці 24 липня наша група покинула місто Люрд. Отець Олександр вирішив влаштувати нам сюрприз і відвезти до Атлантичного океану. Але, на жаль, не все склалося, як гадалося. Цілий день ми возилися по узбережжю, але так і не змогли знайти місця для паркування автобуса. Тому океан ми бачили лише з вікон. 




Але цей неприємний момент не зміг затьмарити радості від поїздки. Хоч і з вікон, але ми спостерігали за бурхливим життям іспанських прибережних міст, чудувалися з їх красивої архітектури.


Повозилися ми повозилися, та й взяли курс на Барселону. 



Провівши добу в автобусі, рано-вранці 25 липня наша група вмивалась та чистила зуби біля поливальниць для газонів. Поодинокі перехожі мали з чого пореготати, дивлячись на це видовище. Вмившись, я одягнула оранжеве платтячко, з великими труднощами запхала свої набряклі ноги в балетки та кинула купальник у сумку. Отець Олександр поводить нас містом, а потім ми підемо на пляж!
Перше фото у Барселоні. Кущ!


 А далі ми входимо в Олімпійський парк, розташований на горі Монжуїк (кат. Montjuïc) і бачимо відому телевежу - символ Олімпіади 1992 року. Висота вежі становить 136 метрів. Взагалі-то це атлет, який тримає у руці факел з Олімпійським вогнем. А створила цю споруду уява архітектора Сантьяго Калатрави.


Також на горі Монжуїк знаходиться Національний палац в якому розташовується музей мистецтва Каталонії (MNAC). Тут зберігається величезна кількість творів каталонських художників. 




І тут перед нами відкрилася неймовірна панорама на місто.



Спускаємось сходами вниз до Магічного фонтану Монжуїка (исп. Fuente mágica de Montjuic, кат. Font màgica de Montjuïc). Він був побудований у 1929 році до Всесвітньої виставки. А перед Олімпіадою-1992, був добавлений музичний супровід. Фонтан працює за таким графіком:
  •  з 30 квітня по 30 вересня - чт-нд, 21.00-23.30 (музичні шоу кожні півгодини);
  •  з 1 жовтня по 30 квітня - пт-сб, 19.00-21.00.




В цей ранній час фонтан мав би бути вимкнений. Але через якусь технічну помилку він був включений. Нам на радість)))




Помаленьку чалапаємо далі у місто. Народ не хоче так швидко покидати це місце, але отець Олександр вперто веде нас вперед і обіцяє, що ми сюди ще повернемось.




 Виходимо на площу Іспанії. Вона розташована у підніжжі гори Монжуїк. Всі основні пам'ятки, які тут знаходяться, були створені напередодні 1929 року, коли в Барселоні проходила Всесвітня виставка. Ми бачимо 47-метрові венеціанські колони.


Поряд - арена для кориди. На сьогоднішній час недіюча, тому що бої биків в Каталонії були заборонені з 1 січня 2012 року.


Біжимо за отцем Олександром... Що встигаю - то фотографую, що не встигаю - стараюсь закарбувати у своїй пам'яті. Зараз, через 4 роки після поїздки, я зрозуміла, що запам'ятати я мало що зуміла...   



Прибігли до Собору Святого Хреста і Святої Евлалії (исп. La Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia). Розташований Барселонський собор у Готичному кварталі. Його будівництво продовжувалось з 1298 по 1420 рр. 



Всередині собору є внутрішній дворик, відкритий для відвідувачів. І тут, в одній із каплиць, живуть білі гуси. Вони символізують чистоту Святої Евлалії. Їй було 13 років, коли вона прийняла мученицьку смерть від рук язичників. Тому і гусей рівно 13. 





 Після відвідин собору ідемо на пляж. Отець Олександр каже, що це недалеко. Але півгодини пішки при такій спеці видалися нам вічністю. Хоча і подивитись було на що. Спершу ми вийшли на Королівську площу (исп. Plaza Real, кат. Plaça Reial), яка також розташована в Готичному кварталі...



... а звідти виходимо на головну вулицю Барселони - Рамблу (кат. Rambles). Тримаємо курс на пам'ятник Христофору Колумбу...


... і виходимо на набережну.



Нарешті ми на пляжі!!! Народу купа. Розкладаємо коцики, і лежимо. Ми на березі Середземного моря!


 

Але так як шкіра у мене білосніжна - довго торчати на сонці не бажано. Тому, вже через декілька годин, я та моя дорога родина пішли оглядати околиці. Часу в нас було предостатньо.


Спека просто неймовірна. Біля пляжу стоять лотки з різними напоями та фруктами. Ніхто з викриками: "Пахлава медовая, кукурудза, креветки, свежие креветки", - не лазить... Я купила нарізку зі свіжих холодних фруктів. Такий собі фруктовий салат. Ням-ням. Крім того, по пляжу ходять поліцейські, які слідкують за чистотою та порядком. 
Заморивши черв'ячка, йдемо фотографуватись біля пальм.


 

Також я трохи постогнала біля яхт...




А то є моя любов - вітрильники. Вийти в море на такому судні - моя мрія.


 

А біля цього корабля я ледве не втратила свідомість від щастя. За декілька євро можна було піднятись на борт і облазити цей галеон вздовж і впоперек. Чому я цього не зробила, досі не розумію...





Тут я, мабуть, я і закінчу. Попереду в нас ще два дні в цьому чудовому місті. І ціле Середземне море емоцій та вражень!



Дата: 16.07-30.07. 2012


Тут читаємо продовження розповіді про неймовірне паломництво "Ченстохова-Люрд-Монсеррат".

Коментарі

Популярні публікації