Дивовижне місто Краків. Екскурсія продовжується.

Отець Олександр пішов геть. Покинув напризволяще. А у нас попереду 5 годин, щоб погуляти містом. Стоїмо на Маріацькій площі.
Маріацька площа - місце з дивовижною історією. Колись тут було міське кладовище, але через рік після приходу австрійців, уже красувалася нова площа. Головними пам'ятками площі є Маріацький костел та костел Святої Барбари

  
Біля костелу Святої Барбари бачимо фонтан та фігуру хлопчика-студента Жака. Це подарунок місту ремісників Малопольського воєводства. Ми тут звісно застрягли на декілька хвилин. Треба ж зробити фото.


З цим місцем також пов'язана легенда про "білу даму". Кажуть, що колись дочка багатія закохалась у бідного пастуха. Але батько вирішив видати її заміж за іншого, і вона викинулась з вежі Маріацького костелу. Відтоді інколи можна побачити білу фігуру, яка повільно прогулюється площею. 
На площі можна побачити макети архітектурних споруд міста. Ось, наприклад, Маріацького костелу.

  
В цей день відбувалися велосипедні перегони. На вулицях маса народу. І до ратуші було важко пробратися.


Лазимо вуличками міста. Ходимо по магазинах, дивимось на лашки. Зайшли в цукерню, з'їли по гігантському шоколадному десерту. І далі на прогулянку. 
То я! Позаду продають картини. 

  
Пам'ятник Адаму Міцкевичу. 


А це скульптура данського скульптора Бертеля Торвальдсена - Меркурій. 


Вавель (пол. Wawel) - замковий комплекс на пагорбі Кракова. Розташований на лівому березі річки Вісла. За даними археологічних розкопок поселення вісля на цьому пагорбі було ще у ХІ ст. А перші кам'яні споруди були тут зведені у 1290-1300 рр. королем Вацлавом ІІ.
Це галереї доби Відродження.


 А ще у Вавелі бачимо Катедральний собор святих Станіслава і Вацлава (пол. Bazylika archikatedralna św. Stanisława i św. Wacława), відомий також, як Вавельська катедра


Починає накрапати дощ. Повертаємось до міста. Поки добігли - вже світить сонечко. Вирушаємо досліджувати нові території. Театр імені Юліуша Словацького (пол. Teatr im. Juliusza Słowackiego). Він розпочав свою діяльність 21 жовтня 1893 року. Тоді мав назву "Міський театр". 



П'ять годин майже промайнули. Помаленьку вирушаємо до місця збору - річки Вісла. Але йдемо якимось манівцями. І лише завдяки моїй феноменальній здатності орієнтуватись на місцевості - робимо круг і виходимо до Вавельського замку. І навіть знайшли відомого дракона. Кажуть, що якщо незаміжня дівчина подивиться дракону в очі, а він в цей час випустить вогонь - дівчина вийде заміж на протязі року. Тільки от мені цікаво, як туди можна вилізти?


Зробили фото біля річки... 


 ... і тут почалася злива. Спершу ми побігли до якогось готелю під накриття, а потім до супермаркету. В супермаркеті сидить практично вся наша група на чолі з отцем Олександром. Поки облазили супермаркет - дощ закінчився. І от ми на місці збору - чекаємо автобус та спостерігаємо за повітряною кулею. 
Цей день приніс багато чудових вражень. А у нас ще ж попереду дванадцять днів подорожі! Європа, тримайся! 


Дата: 16.07-30.07. 2012

Тут читаємо продовження розповіді про неймовірне паломництво "Ченстохова-Люрд-Монсеррат". 


Коментарі

Популярні публікації